Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

MARAŞDER GENEL BAŞKANLIĞIMARAŞDER GENEL BAŞKANLIĞI
Tel:0212 524 46 46Tel:0212 524 46 46
Faks:0212 621 99 44Faks:0212 621 99 44
infoinfo
@@
marasder.orgmarasder.org

Kahramanmaraş
Dernek Logosu Dernek Logosu


Sol Reklam Sol Reklam

İletişimİletişim Formu Formuinfo@marasder.org
Kaydol
E-Bülten E-Bülten

K.MaraşK.Maraş Canlı İzle Canlı İzle
UlaşımUlaşım Krokisi Krokisi
DavetDavet Bölümü BölümüTanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın

MARAŞDER´DEN TARİHİ YARIMADA GEZİSİ...

MARAŞDER´DEN TARİHİ YARIMADA GEZİSİ...


defa gösterilmiştir
MARAŞDER, Öğrencilerimizin tarihi ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi?

MARAŞDER, Öğrencilerimizin tarihi ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi…

MARAŞDER tarafından İstanbulda yüksek öğrenimlerine devam etmekte olan Kahramanmaraşlı Üniversite öğrencilerimiz için düzenlenen Tarihi Yarımada Gezimiz 13 Mart 2011 Pazar sabahı saat 10.00 da İstanbul Eminönü Yeni Camii önünde için buluşularak başladı.

 MARAŞDER Genel Başkanımız Sayın Av.Şaban KURT ve yönetim kurulu üyelerimizin daha önceden planlanan şehir dışı programları dolayısıyla katılamadıkları gezimiz dernek müdürümüzün eşliğinde yapıldı.

 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihinden mezun ve yüksek lisansını yapmakta olan Kahramanmaraşlı öğrencimiz Sayın Neslihan Çakmak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları 3.sınıf öğrencimiz Ali Rıza Kara ve arkadaşları Serdar Değirmenci ile Ayşegül Aktaş rehberliğinde yapılan geziye ilgi yoğun oldu.

 

MARAŞDER Tarihi yarımada gezisi Eminönü Yeni Camide Sayın Serdar Değirmencinin rehberliğinde ziyaret edildi, Serdar bey kafileye yeni cami hakkında bilgiler anlatarak cami içerinde bulunan hünkâr kasrı hakkında detaylı bilgiler aktardı. Daha sonrasında Eminönü Rüstem paşa cami ziyaret edildi. Burada bizlere Kahramanmaraşlı Öğrencilerimiz Sayın Neslihan Çakmak ve Ali Rıza Kara rehberlik ettiler. Neslihan hoca caminin yapılışını anlatırken özellikle burası tamamen çinilerle kaplı olan ve İznik’teki çini fabrikasının yetersiz kalması nedeniyle Kütahya’da bir çini fabrikası daha kurdurulduğunu belirtti. Ali Rıza hocamızda caminin içerisinde var olan mimari yapıdan Osmanlı hat sanatları hakkında ve çinilere işlenilen resimler vede mavi renklerin kullanıldığı hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Rüstem paşa cami ziyareti sonrası Sultanahmet Camiine doğru hareket edildi. Sultanahmet Caminde bizlere Sayın Ayşegül Aktaş, Serdar Değirmenci ve Ali Rıza Kara rehberlik ettiler. Hocalarımız Sultanahmet Cami hakkında geziye katılan öğrencilerimize engin bilgiler sunarken öğrencilerimizin sorularını da cevapladılar. Cami ziyareti sonrası hipodrom ile Roma sütunları gezilirken burada Bizans tarihçisi olan Sayın Ayşegül Aktaş detaylı bilgilendirme yaparken sorulan sorulara da cevaplar verdi.

 

MARAŞDER tarafından organize edilen Tarihi Yarımada gezimize katılan öğrencilerimize dernek yöneticilerimiz tarafından öğle yemeği için verilen ara sonrası Bayazıt caminden başlandı. Bayazıt Caminde bizlere Sayın Neslihan Çakmak rehberlik ederek başta Bayazıt cami içerisinde bulunan ters T taphanelerden bahsederken topluca içeriye girerek içeride tarihi o yapıyı bilgilenilerek ziyaret etme imkânı sundu. Bayazıt Camii sonrası istanbul üniversitesinin eczacılık fakültesinin yanından geçilerek geçtiğimiz aylarda restorasyon sonrası yeniden ibadet ve ziyaretlere açılan Süleymaniye camiine doğru yürünerek Süleymaniye camine ulaşıldı. Camii ziyareti öncesinde yönetim kurulumuz tarafından öğrencilerimize dinlenme gezi hakkında görüşlerini anlatmaları ve yorgunluklarını atlatmak için verilen mola da çay ikram edildi.

 

Verilen ara sonrası restorasyon çalışmaları sürecinde çalışmalarda görevde alan hocalarımızın öncülüğünde Süleymaniye Camii ziyaret edildi. Restorasyonda ilk göze çarpan Mimar Sinan’ın eserine verilen büyük zarar gözlerden kaçmadı.

 

Süleymaniye camiinin yapılışının neden uzun sürdüğü nasıl bir yapıya sahip olduğu,  minare ve çatıda oluşan üçgen mimarisinden ve zemini için camiinin etrafında oluşturulan külliye, hanlar, hamam ile medreseler teker teker ziyaret edildi. Camiye vakfedilen varlıklar ile haliç tarafında yer alan dükkânlar ile dua kubbesi hakkında bilgilendirme yapılırken, MARAŞDER Tarihi Yarımada Gezimiz Mimar Sinan’ın türbesinin ziyareti sonrası edilen dua ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu…

 

 

Haber:Eyüp Kılcı

 

RESİMLERRESİMLER
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2979

90 212 524 46 46 © 1999 marasder.org
Kahramanmaraş Derneği (Maraşder) http://www.marasder.org

Tam Ekran